Újra tárgyalják a csibráki gyilkosságot

MTI
2005.11.11. 14:39

A Pécsi Ítélőtábla kedden hatályon kívül helyezte az első fokon eljáró Tolna Megyei Bíróság ítéletét, és új eljárásra kötelezte annak a férfinak a perében, akit hat év börtönbüntetéssel sújtottak, mert megölte albérlője nevelőapját tavaly Csibrákon.

A táblabíróság Krémer László vezette büntetőtanácsa a tényállást megalapozatlannak találta, mivel a megyei bíróság nem kellő részletességgel tárta fel a bűncselekmények körülményeit. Emellett az elsőfokú bíróság eljárási szabályt sértett azzal, hogy a döntéshez két orvosszakértőből csak az egyiket hallgatta meg.

A vád szerint a vádlott tavaly novemberben csibráki házába fogadta egyik nőismerősét azzal a feltétellel, hogy a lakhatásért besegít a háztartási munkákba. A nőt december 6-án meglátogatta nevelőapja, aki italozni kezdett a főbérlővel. Amikor a nő megkérte, hogy ne itassa a vendéget, mert még aznap vissza kell utaznia Budapestre, a főbérlő pofon vágta őt. Az ütés miatt a nevelőapa összeszólalkozott a vádlottal.

A vádlott kést ragadott és arcán, majd mellkasán megszúrta vendégét. A férfi még képes volt arra, hogy saját lábán elhagyja a házat és az utcán segítséget kérjen két járókelőtől, azonban kórházba szállítása és egy életmentő műtét után belehalt sérüléseibe.