Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Újra tárgyalják a csibráki gyilkosságot

MTI
2005.11.11. 14:39

A Pécsi Ítélőtábla kedden hatályon kívül helyezte az első fokon eljáró Tolna Megyei Bíróság ítéletét, és új eljárásra kötelezte annak a férfinak a perében, akit hat év börtönbüntetéssel sújtottak, mert megölte albérlője nevelőapját tavaly Csibrákon.

A táblabíróság Krémer László vezette büntetőtanácsa a tényállást megalapozatlannak találta, mivel a megyei bíróság nem kellő részletességgel tárta fel a bűncselekmények körülményeit. Emellett az elsőfokú bíróság eljárási szabályt sértett azzal, hogy a döntéshez két orvosszakértőből csak az egyiket hallgatta meg.

A vád szerint a vádlott tavaly novemberben csibráki házába fogadta egyik nőismerősét azzal a feltétellel, hogy a lakhatásért besegít a háztartási munkákba. A nőt december 6-án meglátogatta nevelőapja, aki italozni kezdett a főbérlővel. Amikor a nő megkérte, hogy ne itassa a vendéget, mert még aznap vissza kell utaznia Budapestre, a főbérlő pofon vágta őt. Az ütés miatt a nevelőapa összeszólalkozott a vádlottal.

A vádlott kést ragadott és arcán, majd mellkasán megszúrta vendégét. A férfi még képes volt arra, hogy saját lábán elhagyja a házat és az utcán segítséget kérjen két járókelőtől, azonban kórházba szállítása és egy életmentő műtét után belehalt sérüléseibe.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.