Menetközben akarta kinyitni a repülőgép ajtaját

MTI
2005.11.11. 18:44

Súlyos szerencsétlenséget akadályozott meg a belga légitársaság, az SN Brussels Airlines két biztonsági embere: egy utas menet közben, még a levegőben ki akarta nyitni a repülőgép ajtaját, de sikerült időben lefogni.

A különös eset még csütörtökön történt, de csak másnap hozták nyilvánosságra. Az SN Brussels Airlines gépe Isztambulból tartott Brüsszel felé, amikor nagyjából félúton a 29 éves férfi - aki a török nagyvárosban él, de megőrizte belga állampolgárságát, sőt belgiumi hivatalos lakhelyét is - elkezdte az egyik ajtó nyitószerkezetét feszegetni. Szerencsére éppen a gépen utazott két biztonsági ember, s nekik sikerült időben lefogniuk.

A büntetlen előéletű férfi utólag azt nyilatkozta, hogy nem emlékszik semmire. A légitársaság emberei először részegnek hitték, de később kiderült, hogy már egy ideje pszichológiai kezelés alatt áll. Jelenleg szakemberek kérdezik ki, hogy eldöntsék: továbbra is veszélyes-e saját magára és környezetére (mert akkor kórházban tartják megfigyelésre), vagy hazaengedhető. Egyelőre nincs szó arról, hogy a gép és az utasok veszélyeztetése miatt vádat emelnének ellene.