Elraboltak egy hatéves kislányt Franciaországban

MTI
2005.11.21. 14:03

Háromszáz csendőr és két helikopter keres Franciaországban egy hatéves kislányt, akit nővére szeme láttára raboltak el vasárnap délután a Loire-menti Jallais nevű kisváros utcáján - közölte Bertrand Depierre, a helyi csendőrség szóvivője.

Aurélia tízéves nővérével görkorcsolyázott a háromezer lakosú városka iskolájának parkolójában, amikor egy autóból kiszálló férfi megpróbálta mindkettőjüket elrabolni. A nővérnek sikerült elmenekülnie, és azonnal értesítenie édesanyját.

A keresésében Maine-et-Loire és a szomszédos megyék háromszáz csendőrét és helikopterét az országos parancsnokság három mobil keresőszolgálatával és további helikopterrel erősítették meg hétfőn a francia hatóságok.

A szóvivő elmondta: az elrabolt kislány nővére által leírt metálszürke gépkocsi keresése a rendőrség értesítése után néhány perccel megkezdődött, mindenekelőtt a környék legfőbb országútjain. A gyereket korábbról ismerő személyek és a család környezetében folyik elsősorban a kutatás, de minden feltételezést ellenőriz a rendőrség - fűzte hozzá Depierre kapitány.