Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Családi ház ég a Kakukkhegyi úton

MTI
2005.12.01. 00:43
Közel ötven tűzoltó dolgozik a Budapest, XI., Kakukkhegyi úton egy családi ház oltásán, személyi sérülés eddig nem történt, tájékoztatta Molnár Péter, a Tűzoltóság szóvivője szerda este az MTI-t.

Molnár Péter elmondta, hogy egy 150-200 négyzetméter alapterületű, háromszintes családi ház tetőszerkezete ég teljes terjedelmében. A tűzoltók öt vízsugárral oltják a tüzet.

Az oltást nehezíti, hogy környéken nincs elegendő mennyiségű, működő tűzcsap, így a tűzoltók az egyetlen használható tűzcsapról dolgoznak. A riasztási fokozat az ötös skálán 3-as kiemelt, gyakorlatilag közel ötven tűzoltó dolgozik a helyszínen. Nagy teljesítményű vízszállító kocsik érkeztek a helyszínre, hogy legyen elegendő oltóvíz, mondta Molnár Péter.

A szóvivő elmondta: az is nehezíti a munkálatokat, hogy a tetőszerkezet szigetelőanyagain, a tetőhéjazatban gyorsan terjed a tűz, így tetőbontással tudnak csak beavatkozni. Gyakorlatilag a teljes tetőszerkezetet meg kell bontaniuk az épületen belülről, illetve kívülről is. Ez előreláthatólag még több órát vesz igénybe, így az oltás befejezése hajnalban várható.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.