Lelakatolt a Greenpeace egy bécsi minisztériumot

MTI
2005.12.01. 12:47
Néhány órára "bezárta" a bécsi környezetvédelmi minisztériumot csütörtökön a Greenpeace mozgalom osztrák szervezete, amely ezzel az akcióval is nyomatékosította a tárca tevékenységével kapcsolatos kritikus álláspontját.

A környezetvédő mozgalom mintegy kéttucatnyi aktivistája reggel lelakatolta a minisztérium több bejáratát, kordont vont az épületegyüttes főbejárata elé, és A miniszter semmittevése miatt zárva feliratot feszített ki. Szóvivőjük közölte, hogy követelik Josep Pröll mezőgazdasági és környezetvédelmi miniszter lemondását, mert értékelésük szerint a tárca vezetője az utóbbi hetekben nem tudott megakadályozni számtalan olyan döntést, amely kiemelt fontosságú Ausztria környezetvédelmi érdekei szempontjából, más kérdésekben pedig nem tudott előrelépést elérni.

Az osztrák sajtó beszámolói szerint mintegy 150 alkalmazott rekedt a minisztérium épületében, sok munkatárs pedig az épület környékén bóklászott a reggeli hidegben a bejutás lehetőségére várva. Az aktivisták azután fejezték be több mint kétórás akciójukat, hogy - értékelésük szerint - nem tudtak érdemi tárgyalást folytatni a helyszínre érkezett környezetvédelmi miniszterrel.