Tasnádi előzetesben marad

MTI
2005.12.07. 13:02

Meghosszabbították Tasnádi Péter és társa előzetes letartóztatását, tudatta a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága szerdán az MTI-vel.

"A Fővárosi Bíróság 2005. december 6-i, ülésen hozott végzésével a közveszély okozás bűntette és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsított Tasnádi Péter és K. István gyanúsítottak előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2006. február 8-ig meghosszabbította" - közölte a sajtótitkárság. A letartóztatás meghosszabbításáról szóló bírósági végzés nem jogerős.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Tasnádi Péter és nyolc társa ellen tucatnyi bűncselekmény, így életveszélyt, illetve maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés, súlyos testi sértés, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, sikkasztás, csalás, zsarolás, rongálás, garázdaság, személyi szabadság megsértése, közveszély okozás, rablási kísérlet, valamint magánokirat-hamisítás és közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást, melyet a napokban befejezett és a nyomozás iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.