Túszul ejtette családját a cseh férfi

2005.12.07. 22:27
Túszul ejtette és egész nap rettegésben tartotta családját egy férfi a csehországi Liberec melletti egyik településen (Jilove u Hodkovic nad Mohelkou). A negyvenhárom éves férfi reggel kilenc órakor bezárkózott négy éves kisfiával és saját anyjával a házba, és nem volt hajlandó beengedni a feleségét, aki a holmijáért és a bíróság által a válás után neki ítélt kisfiúért ment.

A kétségbeesett asszony végül kihívta a rendőrséget. A férfi azonban kirakta az emeleti ablakba a négy éves gyereket, gázpisztolyt tartott a fejéhez és azt kiabálta, hogy megöli, ha a rendőrség megpróbálja elvenni tőle a fiút. A túszdráma hat órán keresztül tartott.

A rendőrség emberei hosszú órákon keresztül győzködték a férfit. Az végül akkor jött csak ki a családi házból, amikor a kapuban megjelentek a tévések. A gyereket nagyanyjával a házban hagyta. Míg a férfi a tévéseknek a bejáratnál nyilatkozott, a rendőrök betörtek a házba és elvitték a kisfiút majd lefogták a férfit is. A túszejtő azt állította, hogy törvényellenesen akarják elvenni tőle a fiát, mert a felesége alkoholista, meglopta és képtelen gondoskodni a gyerekről. A férfit őrizetbe vették. A kisfiúnak nem esett baja, rövid orvosi vizsgálat után átadták az édesanyjának. A szomszédok szerint a házaspár sokat veszekedett, évekkel ezelőtt egyszer a rendőrségnek is közbe kellett lépnie egy családi vita miatt.