Súlyos baleset egy vadászaton Nemesmedvesnél

MTI
2005.12.18. 18:47

Egy, a vadon áthaladó lövedék sebesítette meg súlyosan azt az osztrák vadászt, aki vasárnap szenvedett vadászbalesetet a Vas megyei Nemesmedves közelében - közölte az MTI érdeklődésére Kovács Péter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A 30 éves férfit mentőhelikopterrel szállították a grazi kórházba, ahol az MTI értesülése szerint megoperálták. "A helyszíni vizsgálat eddigi megállapításai szerint nem történt semmiféle szabályszegés a szerencsétlen kimenetelű vadászaton, hiszen a célzottan leadott lövés eltalálta a vadat, a lövedék azonban áthaladt az állat testén és ezután sebesítette meg a közelben álló másik vadászt" - ismertette a helyszíni szemle megállapításait a rendőrség sajtóügyeletese.

Hozzátette: hivatalból tovább folytatják a vizsgálatot, amelybe további szakértőket is bevonnak majd. A baleset a déli órákban történt Nemesmedves közelében, ahol szervezett vadászat, vaddisznó hajtás folyt. A bajt okozó lövést szintén egy osztrák vadász adta le, az eddig feltárt körülmények szerencsétlen balesetre mutatnak.