Árpád
-2 °C
9 °C

Súlyos baleset egy vadászaton Nemesmedvesnél

MTI
2005.12.18. 18:47

Egy, a vadon áthaladó lövedék sebesítette meg súlyosan azt az osztrák vadászt, aki vasárnap szenvedett vadászbalesetet a Vas megyei Nemesmedves közelében - közölte az MTI érdeklődésére Kovács Péter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A 30 éves férfit mentőhelikopterrel szállították a grazi kórházba, ahol az MTI értesülése szerint megoperálták. "A helyszíni vizsgálat eddigi megállapításai szerint nem történt semmiféle szabályszegés a szerencsétlen kimenetelű vadászaton, hiszen a célzottan leadott lövés eltalálta a vadat, a lövedék azonban áthaladt az állat testén és ezután sebesítette meg a közelben álló másik vadászt" - ismertette a helyszíni szemle megállapításait a rendőrség sajtóügyeletese.

Hozzátette: hivatalból tovább folytatják a vizsgálatot, amelybe további szakértőket is bevonnak majd. A baleset a déli órákban történt Nemesmedves közelében, ahol szervezett vadászat, vaddisznó hajtás folyt. A bajt okozó lövést szintén egy osztrák vadász adta le, az eddig feltárt körülmények szerencsétlen balesetre mutatnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.