Két fegyveres rablás Budapesten

2005.12.21. 22:11
Két fegyveres rablás is történt szinte egyidőben, szerdán délután Budapesten. Az első fegyveres támadás célpontja egy XVII. kerületi gyógyszertár volt. A Péceli úton található patikába este hat óra előtt rontott be két fegyveres, símaszkos férfi. A rablók üvöltve követelték a bevételt a bent tartózkodó két patikusnőtől. A pénzt a kasszából végül az egyik fegyveres emelte ki, majd társával együtt elmenekült a helyszínről.

A XVII. kerületi rablást fél órával követően, este fél hétkor egy IX. kerületi, Üllői úti szexshopot rabolt ki egy fegyveres férfi. A szintén símaszkot viselő támadó a shop eladóját és az egyetlen, bent tartózkodó vásárlót a fegyverével megfenyegette és a bevételt követelte. Miután megkapta a pénzt, a két férfit az egyik hátsó helyiségbe tuszkolta, majd rájuk csukta - de nem zárta be - az ajtót.

A támadó ezek után elmenekült. Az eladó és a vásárló néhány perc elteltével merészkedtek ki kényszerű fogságukból és értesítették a rendőröket. Azt, hogy a két fegyveres rablásban mennyi pénzt vittek el a támadók, egyelőre nem tudni, ehhez a két üzletben teljes leltárt kell elvégezni. A rendőrség nagy erőkkel keresi a felfegyverkezett bűnözőket.