Pisztollyal fenyegették Maradonát

MTI
2005.12.24. 09:31
Az egykori argentin futballsztár csütörtökön kísérőivel botrányt okozott a légikikötőben. "Öt biztonsági ember jött oda hozzánk, mire én közöltem, semmit sem csináltam, ülök a helyemen. Egyikük odalépett és a nyakamhoz nyomta a pisztolyát. Lőj le kurafi, ha híres akarsz lenni, mondtam neki" - nyilatkozta a 45 éves legenda, aki egy jótékonysági mérkőzésen vett részt Zicónak, a nyolcvanas évek brazil sztárjának a meghívására.

Maradona elmondta, nem szeretné, ha ez az ügy megrontaná a két ország kapcsolatait: "Tökfilkók mindenütt vannak és ez alól Brazília sem kivétel" - gúnyolódott.

Az extraklasszis és négy kísérője késve érkeztek meg csütörtökön a rió repülőtérre és hangosan nehezményezték, hogy nem tartották vissza a kedvéért a Buenos Airesbe induló gépet. Emiatt előbb az alkalmazottakkal, majd a helyszínre érkező rendőrökkel is összevesztek, sőt a tumultusban egy üvegajtó is betört.

Az 1986-os világbajnok a vita során gúnyos megjegyzéseket tett a helyi hatóságokra, ami ott bűncselekménynek minősül, ezért őrizetbe vették, majd néhány órával később szabadon engedték és felszállhatott az argentin fővárosba tartó járatra. A szupersztár kiszabadítása érdekében argentin diplomaták jártak közbe a hatóságoknál.