Kétmilliót ad a rendőrség a nyomravezetőknek

MTI
2005.12.27. 14:06

Egy-egymillió forint nyomravezetői jutalmat tűzött ki a budapesti rendőrfőkapitány annak, aki érdemi információval rendelkezik a Mézeskalács téri lövöldözés vagy a Szentendrei úti pénzszállító-rablás elkövetőiről.

December 22-én este a III. kerületben, a Szentendrei úton lévő egyik üzemanyagtöltő-állomáson két, símaszkot viselő férfi megtámadta az egyik biztonsági szolgálat pénzszállító gépkocsiját. Az elkövetők feltehetően lőfegyverrel megfenyegették a két fegyveres biztonsági őrt és a gépjárműben lévő értékek átadására kényszerítették őket. A pénz megszerzése után a helyszínről egy személygépkocsival menekültek el, az elkövetéshez használt járművet - amit a tettesek megpróbáltak felgyújtani - a rendőrség nem sokkal később megtalálta.

Ugyanaznap este a főváros XV. kerületében, a Mézeskalács téren egy személygépkocsiból ismeretlen elkövetők több lövést adtak le egy 31 éves budapesti fiatalemberre, majd a helyszínről elmenekültek. A sértettet a mentőszolgálat munkatársai életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A BRFK emberölési kísérlet miatt folytat eljárást.