Harminc gyerek fagyott meg Pakisztánban

MTI
2006.01.05. 19:15

Mintegy harminc gyermek halt meg Pakisztán földrengés sújtotta térségében a hideg miatt, a legtöbbjük az utóbbi napokban - közölte csütörtökön egy körzeti egészségügyi illetékes. Az utakat földcsuszamlás tette járhatatlanná, helikopterrel pedig az elmúlt napok rossz időjárási viszonyai miatt nem tudtak gyógyszert vinni a távoli hegyvidéki térségekbe. A halálesetek többségét tüdőgyulladás vagy más légúti betegség okozta.

Ezek a betegségek nem szokatlanok ebben az időszakban, ám az október 8-i természeti katasztrófa után mintegy 3,5 millió ember maradt fedél nélkül, és a segélyszervezetek továbbra is azon dolgoznak, hogy biztosítsák számukra a fűtést és a meleg ruházatot.

Három hónappal a nagy erejű földrengés után 305 millió dollár (455 millió euró) érkezett meg abból a 550 millióból, amit az ENSZ gyorssegélyként kért a nemzetközi közösségtől - mondta el Jan Vandemoorte, a földrengés sújtotta terület ENSZ-koordinátora. A segítségnyújtás költségei naponta kétmillió dollárt tesznek ki. Kasmír pakisztáni részén 75 ezer, az indiai részen további 1300 halálos áldozata volt a földrengésnek.