Újabb indonéz férfi halt meg madárinfluenzában

MTI/AP
2006.01.09. 06:11
Újabb halálos áldozatot követelt a madárinfluenza Indonéziában - közölték hétfőn a jakartai egészségügyi hatóságok. Hivatalos bejelentés szerint ezúttal egy 39 éves férfi halt meg a fertőzés következtében, amit a helyi laboratóriumi tesztek mutattak ki. A szóban forgó férfi január 2-án hunyt el, miután előzőleg fertőzött szárnyasokkal került érintkezésbe.

Amennyiben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalosan is megerősíti, hogy a férfit a madárinfluenza vírusa fertőzte meg, a járvány indonéziai halálos áldozatainak a száma tizenkettőre emelkedik. Az indonéz laboratóriumi tesztek általában megbízhatóak, a jakartai hatóságok azonban mindaddig nem ismerik el a járvány okozta halálos áldozatok számának a növekedését, amíg a WHO a fertőzést meg nem erősíti.

A madárinfluenza vírusa következtében eddig több száz millió szárnyas pusztult el, s az Ázsiában 2003 óta terjedő fertőzés mostanáig legkevesebb 74 halálos áldozatot követelt a kontinensen. A vírus átterjedt Törökországra is, ahol az emberre is veszélyes H5N1-vírus két gyermek halálát követelte az elmúlt napokban.