Kiadták a franciáknak az ardenneki rémet

MTI
2006.01.09. 11:38
Átadták a belga hatóságok francia kollégáiknak hétfőn Michel Fourniret sorozatgyilkost, akit a két országban összesen hét fiatal lány meggyilkolásával, valamint gyilkossági és emberrablási kísérletekkel vádolnak. A két ország illetékes szervei tavaly állapodtak meg, hogy a jelenleg 63 éves Fourniret és bűntársának számító felesége perét - az összes ügyet összevonva - Franciaországban rendezik meg.

Fourniret ellen Franciaországban hat fiatal lány meggyilkolásáért emeltek vádat, s ezeket a bűncselekményeket be is ismerte. A belgiumi vádirat egy 12 éves lány megölését, kettő elrablási kísérletét, valamint egy nő megtámadását rója terhére.

Az asztalosként végzett, egykori ejtőernyős kommandósból lett "ardenneki rém" állandóan változtatta lakóhelyét, hol Franciaországban, hol Belgiumban élt. Szóban forgó bűncselekményeit 1987 és 2001 között követte el. 2003-ban került a hatóságok kezére egy 13 éves belga lány elrablásának kísérletével, majd a - gyermekgyilkosságok miatt szintén elítélt Marc Dutroux ügye óta megélénkült hatósági aktivitástól megrémült - felesége néhány hónappal később a gyilkosságokról is tájékoztatta a hatóságokat.