Nem tudták megmenteni Felsőkakpuszta utolsó lakóját

MTI
2006.01.17. 18:01

Egy kutyás rendőr még élve talált rá hétfőn késő este Nagybajom környékén az erdőben arra a 80 éves felsőkakpusztai asszonyra, akinek eltűnését aznap délután jelentették a rokonai; az idős asszony életét azonban a helyszínre érkező mentők már nem tudták megmenteni - közölte kedden délután a rendőrség az MTI-vel.

A bejelentést követően 20-30 rendőr kereste kutyákkal, terepjáróval az idős asszonyt - mondta Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Beszámolója szerint néhány órán belül az erdőben megtalálták az idős asszonyt, aki akkor már "meglehetősen rossz állapotban" volt. A kiérkező mentősök megpróbálták újraéleszteni, de ez nem járt eredménnyel.

Az elhagyott pusztán, lakókocsiban élő Horváth Teréz arról volt nevezetes a környéken, hogy ő volt Felsőkakpuszta utolsó lakója. Szombaton költözött vissza lakhelyére Kaposvárról a lányától, ahol egy hónapot töltött el miután leforrázta a lábát. Felgyógyulása után a megszokott környezetébe vágyott, ezért visszavitték a pusztára. Eltűnését a lánya jelentette a rendőrségen.