Aladár, Álmos
-1 °C
9 °C

Öt síelőt ölt meg lavina a francia Alpokban

MTI
2006.01.19. 21:07

Öt síelőt ölt meg lavina csütörtökön a francia Alpokban, amikor a kijelölt pályát elhagyva siklottak le egy hegyoldalon. A francia hegyi csendőrség közlése szerint az egyik szerencsétlenség Savoie-ban, Villaroger-nél történt, ahol két síelőt sodort el egy másik síelőcsoport által kiváltott lavina. Bár az áldozatoknál volt olyan légzsák, amely lehetővé tette volna számukra, hogy a lavina felszínén maradjanak, nem volt idejük felfújni azokat.

Deux Alpes állomásnál egy francia síelőt sodort el a lavina 2000 méteres magasságban. Fél órával később már csak a holttestét tudták kiásni a 26 éves fiatalembernek. Ezzel egy időben ugyanebben a körzetben egy másik francia is életét vesztette a hóomlásban. Az ötödik áldozat Saint-Martin de Belleville-nél halt meg.

A francia meteorológiai szolgálat csütörtökön, az erős havazás miatt, felhívta a figyelmet a francia Alpokban fenyegető lavinaveszélyre, és hasonlók a kilátások péntekre is. Az utóbbi időben évente átlagosan 27 ember halt meg lavinaomlás következtében Franciaországban. Mintegy 90 százalékuk halálát az általuk, síelés közben elindított hóomlás okozta.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.