Gyerekektől raboltak mobiltelefonokat

MTI
2006.01.24. 19:21

Rablás bűntettének alapos gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség egy 19 éves debreceni és egy 17 éves sárándi fiatalember ellen, akik feltételezhetően több esetben is erőszakkal vették el gyerekek mobiltelefonjait - tájékoztatta az MTI-t kedden a Debreceni Városi Rendőrkapitányság sajtóreferense.

Juhászné Kiss Katalin rendőr százados elmondta, hogy a debreceni Tócoskertben a Margit téri sétányon két fiútestvértől vették el mobiljaikat, miután veréssel fenyegették meg őket. Miután a gyerekek átadták telefonjaikat, a rablók elszaladtak. A két elkövetőt a kirabolt gyerekek személyleírása alapján készült grafikai rajz alapján fogták el a rendőrök még hétfőn. A 19 éves debreceni fiatalembert őrizetbe vették és az ügyészségen indítványozták előzetes letartóztatásba helyezését, míg a fiatalkorú gyanúsítottat a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. Ellene ugyanis korábban országos körözést adtak ki, mivel más bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott büntetésének megkezdésére nem vonult be a börtönbe.

Juhászné Kiss Katalin elmondta: a nyomozás során felmerült, hogy a rablók az elmúlt két hétben további négy hasonló jellegű bűncselekményt is elkövetett, ezért várják a sértettek jelentkezését.