Tízmilliót érő drogot ástak el a kertben

MTI
2006.02.07. 10:41

Mintegy tízmillió forint piaci értékű kábítószerre bukkant a rendőrség egy Mohácshoz közeli családi ház kertjében a közelmúltban. A tulajdonos és felesége ellen eljárás indult, a férfit még keresik, a nőt előzetes letartóztatásba helyezték.

A kertben elásva 2 kilogramm kiváló minőségű speed port, 155 gramm új, tavaly óta ismert szintetikus drogot, úgynevezett m-CPP-t, valamint 88 gramm marihuánát, 5 gramm kokaint és 5 gramm, az extasy hatóanyagaként nyilvántartott MDMA-t találtak. Mindez négyezer fogyasztó egyszeri adagjának felel meg.

A mohácsi és pécsi rendőrök, valamint a testület bevetési csoportja február másodikán a baranyai megyeszékhelyen ellenőrző pontot állított fel, hogy a fővárosból hazafelé tartó gyanúsítottat feltartóztassák. A férfi azonban a rendőri jelzésre nem állt meg, mintegy 160-200 kilométeres óránkénti sebességgel átszáguldott a városon. Útközben autójából kidobott öt gramm kokaint. Mivel a rendőrök a közlekedés biztonsága érdekében nem üldözték, sikerült elmenekülnie.

A nyomozók ezt követően vizsgálták át a Mohács melletti házat és annak kertjét. A férfi ellen elfogatóparancs van érvényben, 26 éves feleségét őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték. A házaspár tettéért 5-15 év közötti szabadságvesztéssel büntethető.