Födémomlás egy osztrák iskolában

MTI
2006.02.08. 15:22

Mintegy 100 diákot kellett evakuálni szerdán egy északnyugat-ausztriai falu általános iskolájából, mert az épület födémszerkezete részlegesen beomlott - közölte a helyi rendőrség. Senkinek sem esett bántódása Kopfingben, ahol az iskolaépület tetejét egyméteres hóréteg takarta be. Az oktatási intézményben történt omlás ellenére a földszinten folytatták a tanítást. A baleset oka egyelőre ismeretlen.

Salzburg szövetségi tartományban szerda reggel egy gyár teteje is leomlott, ezért ezt az épületet is ki kellett üríteni. Itt sem sebesült meg senki. A bajorországi Lindberg városában a helyi általános iskolából eltávolították a gyerekeket, mert az épület tetején gyanús recsegést hallottak - közölte a helyi rendőrség. A födémszerkezetet másfél méteres hótakaró fedi. Eddig 85 diákot küldtek kényszervakációra.

Január 2-án a bajorországi Bad Reichenhall városában 15 ember - többségük gyermek és kamasz - lelte halálát, amikor feltehetően a nagy mennyiségű hó súlya alatt beomlott egy jégcsarnok tetőszerkezete.