Előzetesben a csömöri lovardák gyújtogatója

MTI
2006.02.09. 14:38

Előzetes letartoztatásba helyezték az a fiatalembert, aki a múlt évben Csömörön elkövetett lovarda-gyújtogatás gyanúsítottja - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője csütörtökön Budapesten. Csömörön szeptemberben egy házban, majd egy hónapra rá két lovardában csaptak fel a lángok az éjszakai órákban. A tűzben 3 ló elpusztult és több 10 milliós kár keletkezett - mondta Ignácz István dandártábornok.

Hamar kiderült, hogy szándékos gyújtogatásról van szó, annál inkább is, mert a térségben korábban négy hasonló eset történt, amikor családi házba törtek be és a tettes feltehetően így próbálta a nyomokat eltüntetni - tette hozzá.

Ez év elején egy Csömörön elkövetett autólopás tettesét fülelték le. A házkutatás során 50 millió forint értékben olyan tárgyak kerültek elő, amelyek többsége bűncselekményekből származott, jó néhány éppen a leégett lovardákból. A bizonyítékok hatására a meggyanúsított 30 éves csömöri férfi beismerte: a két lovardán kívül 22 hétvégi házba tört be. A büntetett előéletű férfi egyébként egy helyi lovardában dolgozott. Jelentős kárt okozó rongálás bűntett megalapozott gyanújával tovább folyik ellene a nyomozás. E bűncselekményért akár öt év börtönbüntetés is kiszabható - hívta fel rá a figyelmet a rendőrfőkapitány.