Judit
-2 °C
8 °C

Vádat emeltek két Komárom-Esztergom megyei APEH-dolgozó ellen

2006.03.02. 15:55

Az ügyészség vádat emelt üzletszerűen elkövetett hivatali befolyással üzérkedés alapos gyanúja miatt az APEH Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának egyik revizora, hivatali visszaélés miatt pedig végrehajtási igazgatóhelyettese ellen, erősítette meg csütörtökön az MTI-nek a HVG című hetilap első márciusi számában megjelent hírt Verbo Árpád, az igazgatóság vezetője.

A HVG arról írt, hogy a tatabányai APEH-revizor kilenc esetben ütemezte át 5-10 százalék jutalékért cégek köztartozásait és késedelmi pótlékait. Két esetben segítségére volt a végrehajtási igazgatóhelyettes is.

A cégeknek nullás adóigazolásra volt szükségük az APEH-től, hogy különböző állami kedvezményekhez jussanak, amelyek feltétele a köztartozások megfizetése.

Verbo Árpád a munkatársak elleni nyomozásról és a vádemelésről hivatalos értesítést nem kapott, a részletekről maga is a HVG cikkéből értesült, illetve az érintettektől megkapta a vádiratot. A két alkalmazott ellen belső vizsgálat indult, az ügyészség az igazgatóságot nem vádolja.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.