Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Negyvenöt afrikai kivándorló fulladt a tengerbe Mauritánia partjainál

MTI
2006.03.06. 19:57

Negyvenöt afrikai kivándorló fulladt az Atlanti-óceánba két különböző hajószerencsétlenségben Mauritánia partjainál - jelentette hétfőn a spanyol televízió. A mauritániai Vörös Félhold szervezet közlése szerint mindkét szerencsétlenség vasárnapra virradóra történt Nouadhibou mauritániai tengerparti várostól északra, kinn a nyílt óceánon. A spanyol televízió szerint a bárkák tisztázatlan körülmények között süllyedtek el, a menekültek a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetekre akartak eljutni.

A mauritániai segélyszervezet szerint az egyik hajószerencsétlenségben 23-ban vesztették életüket, a túlzsúfolt bárka 20 utasát a marokkói parti őrségnek sikerült kimentenie a tengerből. A másik bárka utasai közül 22-en fulladtak vízbe, 24 ember életét egy mauritániai hajó legénysége mentette meg.

A legújabb hajószerencsétlenségek helyszíne arra utal, hogy az életveszélyes tengeri átkeléseket szervező embercsempészbandák dél felé, Mauritánia irányába tesznek kitérőt, kikerülendő a szigorodó ellenőrzést a marokkói vizeken. Ezek a mauritániai kitérők még hosszabbá és kockázatosabbá teszik az illegális átkelést a Kanári-szigetekre, ahova csak a múlt hét végén több mint kétszáz menekült érkezett több lélekvesztőn.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.