Rendőrökre támadt az ittas társaság

2006.03.08. 22:57
Intézkedő rendőrökre támadt szerdán Hajdúhadházán egy nyolc-tíz, ittas emberből álló társaság. A Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság három fős bevetési járőre és a hajdúhadházi rendőrök közös szolgálatot végeztek Hajdúhadházán, mikor felfigyeltek az utcán hangoskodó, verekedő részeg csoportra.

A rendőrök felszólították a csapat tagjait, hogy hagyják abba verekedést. Ekkor az egyik férfi rátámadt az egyik rendőrre, egy másik társa pedig egy vascsővel hadonászva rontott a járőrökre. A rendőrök végül kényszerítő eszközök segítségével felülkerekedtek a támadókon. Az ittas verekedők a rendőri intézkedés következtében könnyű sérüléseket szenvedtek. Az intézkedést az ilyen esetekben kötelező kivizsgálás jogszerűnek és szakszerűnek minősítette. A támadókat őrizetbe vették.

A vascsővel támadó férfi ellen hivatalos személy ellen, felfegyverkezve elkövetett erőszak miatt, társa ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást a rendőrség. A további vizsgálatokat és az elfogott randalírozók elleni eljárást a Hajdú-Bihar megyei Főügyészség Debreceni nyomozó ügyészsége folytatja le.