Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Másfél métert áradt a Felső-Tisza

MTI
2006.03.23. 13:09
A határokon túli hegyekben megkezdődött hóolvadás és az esőzés hatására közel másfél métert áradt a Tisza egy nap alatt. A folyó vízszintje az ukrajnai Técsőnél 1,4 méterrel emelkedett, s a magyar oldalon egészen Tiszabercelig tapasztalható az áradás, de a vízállás mindenütt a készültségi fok alatti. Az igazgató tájékoztatása szerint a Túron is további vízszint-emelkedés várható, a számítások szerint azonban ott sem valószínű, hogy az ár eléri a készenléti mértéket.

A Krasznán még az előző árhullám is munkát ad a vízügyi igazgatóság dolgozóinak, a folyó alsó, szabolcsi szakaszán jóval I. fok feletti a vízállás. Tartósan magasan vízállást várnak a szakemberek a Lónyay-főcsatornán is, ahol szintén I. fokú a készültség a töltéseknél.

Az utóbbi 24 órában a vízgyűjtő terület külföldi részén 13-20, a hazain pedig 10 milliméternyi eső hullott, s az előrejelzés szerint további 7-14 milliméter esőt várnak. Az esőzés miatt a belvíz által elöntött terület kis mértékben, 23.150 hektárra nőtt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A régió beregi tájegységében pedig hótakaró is található, s az olvadás miatt újabb településeken rendeltek el belvízvédelmi készültséget az önkormányzatok, amelyek közül csütörtök délután már 21 védekezett készenlét keretében.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!