Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Jelentősen nőtt a gazdasági bűntettek száma Salgótarjánban

MTI
2006.03.30. 13:14

Évről évre csaknem megduplázódik a gazdasági jellegű bűncselekmények száma Salgótarjánban - áll a városi rendőrség múlt évről készített beszámolójában, amelyet csütörtökön fogadott el Salgótarján közgyűlése. Butkai Sándor rendőrkapitány a beszámolóban kitért rá: minél összetettebb a bűncselekmény, annál jobban felkészült annak gyanúsítottja, aki jellemzően ügyvédi segédlettel, a jogi kiskapukat kihasználva védekezik az eljárás során.

A hitelsértések, hitelezési csalások, sikkasztások, csődbűntettek, a gazdasági adatszolgáltatások elmaradása, valamint az okirathamisítással egybekötött csalások jobb felderítése miatt két gazdasági végzettségű közalkalmazottat vett fel a városi kapitányság. 2004-ben még 64, tavaly már 115 ilyen jellegű bűncselekmény volt Salgótarjánban, 2003-ról 2004-re pedig 100 százalékos volt az emelkedés.

A város bűnügyi paraméterei összességében nem változtak 2005-ben, a 2219 bűncselekmény csaknem felét vagyon ellen követték el. Mint az anyag tartalmazza, "a Salgótarjánra jellemző iparágszerű bolti lopás napi problémát okoz".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.