Bíróság elé kerül két bombafenyegetéssel vádolt diák

MTI
2006.04.03. 16:11

Bombafenyegetés miatt folytat eljárást négy fiatal ellen a debreceni rendőrség. Közülük kettőnek az ügyét az ügyészség vádemelési javaslattal már átadta a bíróságnak - jelentette be Sóvágó Sándor városi rendőrkapitány hétfői sajtótájékoztatóján.

Az egyik eset még a múlt év decemberében történt, amikor telefonon egy női hang bombamerénylettel fenyegette meg a Debreceni Egyetemet. Az elkövetőket egy 21 éves és egy 22 éves egyetemi hallgatónőt a rendőrségnek sikerült elfognia, ügyüket az ügyészség vádemelési javaslattal adta át a bíróságnak. A másik eset március 23-án történt, amikor is robbantással fenyegették meg a debreceni Brassai Sámuel Műszaki Középiskolát. Néhány nap múlva a rendőrség elfogta az elkövetőket, az iskola egyik 17 éves tanulóját, aki felbujtóként szerepel az ügyben és 22 éves nővérét, aki telefonon jelezte a robbantást. Ellenük még folyik a rendőrségi vizsgálat.

A debreceni rendőrkapitány figyelmeztetett rá, hogy az ilyen fenyegetés, mint amilyen a bombafenyegetés, hivatalosan közveszéllyel való fenyegetés vétségének minősül, amit két évig terjedő szabadságvesztéssel, pénzbüntetéssel, vagy közmunkával "honorálhat" a bíróság.