Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Életfogytiglanra ítélhetik a tatabányai taxisgyilkosság vádlottját

2006.04.07. 12:58

Vádat emelt a tatabányai taxisgyilkosság ügyében a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség; az elkövető akár életfogytiglant is kaphat - közölte a főügyészség szóvivője az MTI-vel pénteken. Nyereségvágyból, közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett emberölés bűntette miatt emeltek vádat az előzetes letartóztatásban lévő 22 éves tatabányai lakos ellen - mondta Horváthné Varga Erzsébet.

Az eljárás adatai szerint a vádlott tavaly szeptember 20-án éjszaka a játékautomatán elvesztett pénzét akarta bűncselekménnyel pótolni, ezért taxit hívott. Hazavitette magát és kérte a sofőrt, hogy várja meg. A lakásán magához vett egy kést, majd visszament az autóhoz és a taxist kényszerítette a készpénz átadására. A sértett védekezni próbált, de az elkövető olyan mélyen szúrta meg a combját, hogy rövid időn belül elvérzett.

Egy arra közlekedő autós értesítette a rendőröket, akik tetten érték és a helyszínen elfogták az elkövetőt, amikor éppen a sértett értékeit vette magához. A vádbeli minősítés alapján akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható - tette hozzá Horváthné Varga Erzsébet.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!