Önkényuralmi jelképeket és cigarettát foglaltak le a vámosok

MTI
2006.04.10. 14:38

Harminckét millió forint értékű cigarettát lefoglaltak le a pénzügyőr nyomozók a Tiszabezdéd melletti erdőben, Záhonynál különféle önkényuralmi jelképpel ellátott tárgyat koboztak el - közölte Sipos Jenő a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője hétfőn az MTI-vel.

A záhonyi vámhivatalnál szombaton délután jelentkezett belépésre egy ukrán férfi, akinek autójából 1027 különféle önkényuralmi jelképpel ellátott tárgy, valamint egy tőr és több bicska került elő. A vámhivatal a tárgyakat lefoglalta, és önkényuralmi jelképek használata bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást kezdeményezett az ukrán férfi ellen.

Vasárnap a MÁV biztonsági szolgálatának jelzésére ellenőrzést tartottak egy Tiszabezdéd melletti erdőben, ahol több zsákban hétezer karton magyar adó- és zárjegy nélküli cigarettát találtak - tájékoztatott Sipos Jenő. A több mint 32 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, az árú mellett tartózkodó magyar állampolgárt őrizetbe vették jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.