Postarablókat ítéltek el Szegeden

MTI
2006.04.18. 15:35

A Csongrád megyei Ruzsa postájának 1997-es kirablásáért és más bűncselekményekért jogerősen nyolc, valamint hat és fél éves fegyházbüntetésre ítélt két férfit kedden a Szegedi Ítélőtábla.

Az ítélet szerint Csiszár Zsolt István és Burján Attila 1997. december 19-én társtettesként részt vettek a ruzsai postahivatal kirablásában. A postába két társával Burján Attila ment be fegyverrel, míg Csiszár Zsolt István a posta előtt egy lopott autóban várakozott. A rablók összesen 526 ezer forintot vittek el a postáról, s Burján Attila az egyik postai alkalmazottól is elvett 10 ezer forintot. Mivel a rablók a páncélszekrényt nem tudták kinyitni, mintegy hétmillió forint a postán maradt.

Csiszár Zsolt István egy társával néhány hónappal később egy szegedi cégnél pénzt akart rabolni, de a cég ügyvezetője nem teljesítette követelésüket, ellenállt, a támadók pedig elmenekült a helyszínről. A két bűncselekmény többi elkövetői ellen már születtek jogerős döntések.

Burján Attila korábbi felelősségre vonását az akadályozta, hogy egy Romániában elkövetett bűncselekmény miatt hat év börtönre ítélték Nagyváradon, amiből négy év egy hónapot letöltött. Ezután adták ki a magyar hatóságoknak, s ügyében csak ezt követően indulhatott meg az eljárás.