Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Bíróság előtt az évtized ékszerrablói

MTI
2006.04.18. 21:32

Bíróság elé állítottak kedden Belgrádban egy férfit és egy nőt, akiket az elmúlt évtizedek legnagyobb ékszerrablásával vádolnak, ami két éve történt Tokió belvárosában. A vádlottak 2004. március 4-én fényes nappal a japán főváros szívében mintegy 31,5 millió dollár értékben raboltak ékszert.

Két férfi vásárlónak adva ki magát tért be az üzletbe. Az eladó egyiküket felkísérte az emeletre, hogy bemutassa a kínálatot, ekkor a férfi arcul csapta, majd lefújta spray-vel, és bezárta a vécébe. Az eladó telefonjával értesítette a rendőrséget, de mire kikászálódott a mellékhelységből, hűlt helyét találta a rablóknak és az ékszereknek is.

A tárgyalás első napján mindkét vádlott hallgatással védekezett, ezért a bírói tanács elnöke úgy döntött, hogy felolvassa a nyomozati szakaszban tett vallomásukat. Az egyik vádlott 43 éves Djordjie Rasovic azt állította, hogy sosem járt Tokióban, a bűntény idején egy dél-szerbiai faluban volt a feleségével. Feltételezett bűntársa, a 23 éves Snezana Panajotovic elismerte, hogy a bűneset idején hamis útlevéllel Japánban járt, és a harmadik vádlottal, Aleksandar Raduloviccsal - aki felett külön fognak ítélkezni, mert jelenleg egy dániai börtönben van -, járt az ékszerboltban is, de semmi köze nincs a bűntényhez. Feltehetően egy brit hölgy is a bűncsoport tagja volt, de ő ismeretlen helyen tartózkodik.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.