Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Hétmillió koronát fizettek ki a hejcei áldozatok hozzátartozóinak

MTI
2006.05.02. 17:50

A szlovák védelmi minisztérium honlapjának tanúsága szerint Szlovákiában eddig 7 millió koronát juttattak el a január 19-én Magyarországon szerencsétlenül járt szlovák katonai repülőgép áldozatainak családjaihoz, de a komolyabb összeget jelentő kártérítést csak akkor fizetik ki, ha a szerencsétlenséget előidéző okokat is sikerül feltárni.


Klikk a képre!

Az AN 24-es szlovák katonai repülőgép, amely koszovói békemisszióból hazatérő katonákat szállított, a Hejce határában álló Borsó-hegynek ütközött, alig harminc kilométernyire célállomásától, a kassai repülőtértől. A gépen utazó 43 személy közül 42 meghalt, egy 27 éves férfi csodával határos módon élte túl a balesetet. A vizsgálat azóta sem derítette ki egyértelműen a szerencsétlenség okát.

A 42 áldozat hozzátartozói közül eddig negyven család részesült kártérítésben. A két további áldozat egyike civil személy volt, az ő családja a kormány külön döntése nyomán, napokon belül megkapja a kijáró összeget, a másik pedig rövidesen szintén számíthat rá, de előbb még bizonyos formaságokat köteles teljesíteni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.