Milliárdos csempészbandát számolt fel a rendőrség

MTI
2006.05.10. 18:56

Kínai árukat csempésző nemzetközi bandán ütöttek rajta a magyar és szlovák vámosok kedden hajnalban. Magyarországon 14 embert őrizetbe vettek, kétmilliárd forint értékű vagyont zár alá helyeztek - minderről szerdán tartott sajtótájékoztatót a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága Budapesten.

A nemzetközi bűnszervezet közel ötmilliárd forint értékben követett el adócsalást és csempészetet. A kínai termékek szállításával és értékesítésével foglalkozó bandának magyar, szlovák és kínai tagjai is voltak - mondta sajtótájékoztatón Bencze József vezérőrnagy, a vám- és pénzügyőrség rendészeti főigazgatója. Magyarországon 120 pénzügyőr összesen mintegy harminc lakásban és raktárban tartott házkutatást.

Az egyik budapesti raktárban nagy mennyiségű csempészett kínai árura bukkantak. Négy, éppen úton lévő kamiont is feltartóztattak, amelyekben szintén a bűncselekményből származó termékek voltak. Az akció során harminc számítógépet is lefoglaltak, illetve megtalálták azt a gépkocsit is, amelyben az egész hálózat informatikai központját alakították ki. Házkutatást tartottak egy Pest megyei nyomdában is, ahol ötszáz hamis okmányt és bélyegzőket találtak.