Elsodort egy hajót a tájfun a Fülöp-szigeteken

MTI
2006.05.13. 09:40

Elsüllyedt egy kisebb átkelőhajó a Fülöp-szigetek tájfun sújtotta középső részén Masbate sziget partjainál, a balesetben legkevesebb huszonegy ember életét vesztette - közölte szombaton a helyi parti őrség. A Mae An motoroshajót pénteken érte baleset a Fülöp-szigetek fővárosától, Manilától 360 kilométernyire délkeletre fekvő sziget partjainál.

A hatóságok eddig a kis vízi jármű utasai közül 21-nek a holttestét találták meg, további 18 személyt sikerült kimenteni a vízből. Arról nem érkezett jelentés, hogy összesen hányan utaztak a hajón. A hajó figyelmen kívül hagyta a hatóságok figyelmeztetését, amely szerint a kisebb bárkák nem futhatnak ki a vízre a Chanchu trópusi vihar közeledte miatt. A tájfun óránkénti 120 kilométert elérő széllökésekkel pénteken érte el tetőfokát a szigetország középső részén. A szélvihar elől több ezer embert kellett ideiglenesen kitelepíteni lakóhelyéről.

Helyi idő szerint szombat reggel Manilára is erős szél köszöntött, egyes városrészekben átmenetileg szünetelt az áramszolgáltatás. Az óránként 15 kilométeres sebességgel észak felé haladó trópusi vihar az előrejelzés szerint vasárnap reggel éri el a Dél-kínai-tengert.