Piroska
-12 °C
-2 °C

Sírrongáló gyerekek Jászárokszálláson

MTI
2006.05.26. 15:23

Közel nyolcvan sírt rongált meg a napokban a jászárokszállási temetőben két kiskorú fiú, akik lefeszítették a fémkereszteket a sírokról, hogy a fémet pénzzé tegyék. A nyomozók a helyszíni szemle során találtak egy pulóvert, amelybe néhány fémkeresztet és a lefeszítésükhöz használt ácskapcsot tekertek, a vizsgálat során pedig több szemtanú is beszámolt arról, hogy két fiatalt láttak gyalogosan és kerékpárral is a temető környékén.

A rendőrök a személyleírás alapján, illetve a talált ruhadarab segítségével eljutottak egy 13 éves fiúhoz, aki beismerte, hogy ő a tettes. Fény derült arra is, hogy társként 11 éves unokatestvére vett részt a sírok megrongálásban - mondta el Budai Orsolya, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrség szóvivője.

Az alumíniumból illetve sárgarézből készült feszületeket azért szedték le, mert azokat a színesfém-kereskedőnek akarták eladni, hogy ily módon pénzhez jussanak. Mivel a sírrongáló fiatalok gyerekkorúak, büntethetőségük kizárt, a rendőrség esetükben a gyámhatósághoz fordult - tette hozzá Budai. A sírrongálásos fémlopás nagy felháborodást váltott ki a helyiek körében, és az is bosszantja őket, hogy a temető őrzését nem tudják megnyugtatóan megoldani.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!