Őrizetben a gázoló

MTI
2006.05.26. 20:11

Őrizetbe vette a rendőrség annak a gépkocsinak a tulajdonosát, akinek autójával még a múlt héten elgázoltak egy 17 éves fiatalembert Győr határában, majd az áldozatot sorsára hagyva elmenekültek - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

A balesetet okozó gépkocsit állampolgári bejelentés alapján a rendőrök találták meg Budapest VIII. kerületében. Még csütörtökön délután, ügyvédje kíséretében megjelent a győri rendőrségen a gépkocsi 24 éves tulajdonosa. A tulajdonos vallomásában elismerte, hogy a kérdéses időpontban a térségben járt. Azt ugyanakkor tagadta, hogy ő, vagy meg nem nevezett társai lennének a cserbenhagyók.

A férfi elismerte, járműve egy ütközéstől sérült meg, amit észleltek is, ám nem tulajdonítottak neki nagy jelentőséget, ezért meg sem álltak. A járműben keletkezett sérülések sem keltettek bennük később gyanút. A férfi állítása szerint nem ő vezetett, és az ütközés sem az ominózus helyen történt, hanem néhány kilométerrel arrébb.

A rendőrség vizsgálja a vallomást, keresik az utastársakat és azt is, aki a jármű volánjánál ült - mondta a sajtóreferens, hozzátéve, azokat, akik az autóban tartózkodtak felelősség terhel a cserbenhagyás miatt, ezért az autó tulajdonosát segítség elmulasztás alapos gyanúja miatt pénteken délelőtt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezését.

A 17 éves fiatalember május 16-án, éjfél után néhány perccel kért segítséget mobiltelefonon a rendőröktől, mert eltévedt a város szélén. A helyszínre igyekvő járőr kocsiban ülők hallották a szemben jövő autó környékéről a tompa puffanást, majd látták a gépkocsi felvillanó vészjelzőjét is. Azt követően az autó nagy sebességgel elhajtott és az M1-esen Budapest irányába menekült.