Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Egy vödör töltöttkáposztát foglaltak le a vámosok

MTI
2006.06.09. 17:26

A június 1-jén bevezetett szigorított határellenőrzés első nyolc napján 27 millió forint jövedéki bírságot szabtak ki az észak-alföldi régió határvámhivatalai - közölte az MTI-vel pénteken Szabó Károly pénzügyőr alezredes.

A Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Parancsnokságának vezetője elmondta: a nyolc nap során 392 jövedéki eljárást kezdeményeztek a jogsértőkkel szemben. Ennek során lefoglaltak több mint 24 ezer doboz cigarettát és 33 olyan gépkocsit, amelyekben csempészett cigaretta volt.

Szabó Károly alezredes szerint a csempészek minden trükköt bevetnek annak érdekében, hogy áthozzák a csempészárut a határon, példaként egy ukrán állampolgárt említett, aki egy gépkocsi utasaként egy műanyag vödör töltött káposztát szeretett volna behozni az országba.

A beregsurányi vámhivatal barabási kirendeltségének munkatársai azonban leleplezték a leleményes csempészt. Kiderült: a vödörben a káposzta csupán "fedőáru" volt, a káposzta alatt ugyanis 42 doboz külföldi eredetű cigaretta rejtőzött.

A magyar adójegy nélküli cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták, az ukrán utas 53 ezer forint helyszíni jövedéki bírságot fizetett.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.