Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Rendőrkézre került a moszkvai rém

MTI
2006.06.18. 14:10
Rendőrkézre került vasárnap a moszkvai rém, akit azzal gyanúsítanak, hogy több tucatnyi gyilkosságot követett el az orosz főváros egyik parkerdőjében.

Az orosz rendőrség közlése szerint az illetékes bíró egyetértett a letartóztatással, a gyanúsított kihallgatása jelenleg is folyik. Rendőrségi források szerint megalapozott a gyanú, hogy a most elfogott férfi számos gyilkosságot követett el 2000-töl napjainkig.

A Bitca folyó melletti hatalmas parkban szinte mindennaposak a súlyos bűncselekmények. Ezt megakadályozandó, június elején Jurij Luzskov moszkvai főpolgármester bejelentette: térfigyelő kamerákat állítanak fel a parkerdő egész területén. Legutóbb kedden történt itt gyilkosság, akkor egy férfi volt az áldozat, de például 2003 nyarán egy hónap alatt 13 női holttestet találtak a környéken.

A moszkvai rendőrség - amely csaknem hat éve hiába próbált a rém nyomára bukkanni - vasárnap azt közölte, hogy a legkorszerűbb eszközöket alkalmazták az utóbbi napokban. Még repülőgépeket is bevetettek a sorozatgyilkos felkutatása és elfogása érdekében. Áldozatai között egyaránt voltak magányos nők és férfiak, akikkel brutális módon végzett.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.