Géza
1 °C
8 °C

Móri bankrablás: újrakezdődik Hajdú László büntetőpere

MTI
2006.06.21. 06:35

Ma kezdődik újra a Fővárosi Bíróságon Hajdú László büntetőpere, a vádlottnak a móri bankrablás ügyében hozott első fokú ítéletét tavaly hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla.

A 2002. május 9-én nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás ügyében első fokon Kaiser Edét tényleges életfogytiglanra ítélték, Hajdú László bűnösségét azonban nem mondta ki a Fővárosi Bíróság, csupán más fegyveres rablások miatt ítélte 15 évre. Hajdú és Kaiser az eljárás során mindvégig tagadta a móri bankrablással kapcsolatos vádakat, több más fegyveres rablást ugyanakkor mindketten beismertek az elsőfokú büntetőperben.

Az eljárás során a móri bűncseleményben Kaiserrel szemben a vád társtettesség volt, Hajdúval szemben azonban bűnsegédi bűnrészesség, azaz nem azt rótták a terhére, hogy járt volna Móron, hanem azt, hogy a fegyvert biztosította a bűncselekményhez. A Fővárosi Ítélőtábla tavaly októberi ítélete szerint azonban a két cselekmény egymástól elkülönül, önállóan elbírálható, Hajdú esetében pedig az eljárási szabálysértések miatt az ítélet megalapozatlan, ezért felülbírálatra alkalmatlan.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.