Ágnes
-13 °C
0 °C

Még ketten kerültek kórházba a miskolci szennyezett víztől

2006.06.23. 18:32

Tovább csökken a szennyezett miskolci ivóvíztől megbetegedettek száma, az utóbbi huszonnégy órában heten fordultak orvoshoz, kórházba pedig két újabb beteg került, tájékoztatta az ÁNTSZ az MTI-t pénteken. A folyamatos járványügyi vizsgálatok, adatfelvételek és pontosítások alapján a bejelentett megbetegedettek száma héttel 3611-re emelkedett, újonnan két beteg került kórházba, közölte Bodnár Judit megyei tiszti főorvos.

A 15 napja történt szennyezésről szólva megjegyezte: jelentősen csökkent mind az orvoshoz forduló megbetegedettek száma, mind pedig a kórházba felvett betegek aránya. Az ÁNTSZ ugyanakkor ismételten felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az előforduló hasmenéses megbetegedések a járványügyi vizsgálatok alapján nemcsak a vízjárványhoz kapcsolódhatnak, ugyanis a kora nyári időszakban a hasmenéssel járó megbetegedések száma magasabb a többi évszakhoz viszonyítva.

Miskolcon az ivóvíz minősége megfelelő, egészségre nem ártalmas, tette hozzá a főorvos, egyúttal utalt arra, hogy továbbra is folyamatosan mintát vesznek a vízből, és ezek laboratóriumi eredményei azt mutatják: az újabb fertőzés kockázata kizárható.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!