Árpád
-1 °C
9 °C

Semmi kapcsolat nincs az Illatos út és a Kutya-segélyszolgálat között

MTI
2006.07.05. 13:09

A Kutya-segélyszolgálat Közhasznú Alapítvány nem a Fővárosi Közterület-felügyelet Illatos úti ebrendészeti telepének gyűjt adományokat - közölte a felügyelet sajtófőnöke. Szegő Krisztina tájékoztatása szerint az ebtelepen lévő kutyák "kimenekítésére" nincs szükség, mivel ők megszervezik az örökbefogadásokat, például az internetes honlapjuk segítségével. Hozzátette: mivel költségvetési szerv része a telep, ezért nem fogadhat pénzadományokat. A felügyelet legutóbb június közepén tartott örökbefogadási napján 55 kutyának találtak gazdát. Aki kutyát szeretne, az 1.000 forintos térítési díjért tőlük örökbe fogadhat.

A sajtófőnök hangsúlyozta, hogy nem igaz a Kutya-segélyszolgálat Közhasznú Alapítvány azon állítása, hogy a befogott kutyákat automatikusan elaltatják a 15. napon. Erre csak olyankor kerül sor, ha a férőhelyek telítettek. A telep egyébként jelenleg a fővárosi önkormányzat támogatásával bővítés alatt áll. Szegő Krisztina érthetetlennek tartja azt, hogy az alapítvány a telepen lévő kutyák orvosi ellátására gyűjt pénzt. Hangsúlyozta, hogy a telepen lévő kutyákat - a nagyobb műtétek kivételével - ellátják a felügyelet által foglalkoztatott állatorvosok.

A közalapítványt létrehozó Mészáros Gabriella a sajtóban megjelentek szerint úgy véli, hogy féltékeny állatvédők gerjesztik a feszültséget közte és az ebtelep között. Az alapítványvezető szerint a gazdakeresés 5-10 ezer forintos költségét hirdetésekre, benzinre, telefonra, az állatok ellátására, komolyabb orvosi ellátásra költik. Kiadásaikról számlákkal rendelkeznek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.