Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Oltás közben robbant fel a ház

MTI/AFP
2006.07.07. 06:11

Robbanás történt pénteken egy észak-kínai falu egyik lakóházában, és ennek következtében 43 ember életét vesztette, 28-an pedig megsebesültek.

Az Új Kína hírügynökség számolt be a tragédiáról a rendőrségre hivatkozva. A Sanhszi (Shanxi) tartományban fekvő faluban előbb kigyulladt a ház. Sok helyi lakos összegyűlt, hogy megnézze a szerencsétlenséget, de a tűz oltása közben hirtelen hatalmas robbanás történt.

Nem tudni pontosan, hogy mi idézte elő a katasztrófát. Egy szemtanú szerint nagy valószínűséggel törvényellenes módon robbanóanyagot tároltak a házban.

Sanhszi tartományban nagy szénlelőhelyek vannak, számtalan kisebb bánya működik a térségben, köztük olyanok is, amelyek még engedéllyel sem rendelkeznek. Szinte rendszeressé váltak a robbanások, amelyek általában a biztonsági előírások megsértése és a robbanóanyagok helytelen tárolása miatt következnek be.

Idén áprilisban 33 ember halt meg a Sanhszi tartományban fekvő Jüanping (Yuanping) kisvárosban, ahol a helyi kórház mélygarázsában tárolt robbanóanyag repült levegőbe. Júniusban két faluban is tucatnyi ember vesztette életét illegális robbanóanyag által előidézett balesetekben.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.