Tűz a XVIII. kerületben: hatan kórházba kerültek

MTI
2006.07.15. 01:09
Tűz volt péntek este a XVIII. kerületben egy lakóházban, hat személyt kellett kórházba szállítani - tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Tűzoltóság és a BRFK illetékese.

Molnár Péter, a fővárosi tűzoltók szóvivője elmondta, hogy a XVIII. kerületi Margó Tivadar utca négyemeletes házának földszinti tároló rekeszeiben mintegy 25-30 négyzetméternyi területen felhalmozott háztartási anyagok égtek. A tűz füstje az épületet megtöltötte.

Az épületből a lakókat az oltás, illetve a mentés idejére ki kellett hozni. Sokan önállóan el tudták hagyni a házat, hat személyt a tűzoltók hoztak ki légzőálarc segítségével.

Ugyanennyien, vagyis hatan kerültek kórházba. Köztük egy csecsemő füstmérgezés gyanújával megfigyelésre, egy férfi kisebb égési sérülésekkel, két nő pedig füstmérgezés gyanújával.

A tüzet három vízsugárral eloltották. A vizsgálat megkezdődött. Az eddigi információk alapján a tüzet feltehetően az okozta, hogy a később égési sérülésekkel kórházba szállított férfi hegesztési munkálatokat végzett - tájékoztatott a szóvivő.