Könnyítés a Londonban átszálló Malév-utasoknak

MTI
2006.08.14. 20:47

A Malév keddtől könnyítéseket léptet életbe a Londonban átszálló utasainak: szigorú feltételek mellett már felvihetnek a repülőgép fedélzetére kézipoggyászt - mondta a magyar légitársaság szóvivője hétfőn az MTI-nek.

A londoni járatokra alkalmazott biztonsági intézkedések módosítását a brit közlekedési minisztérium rendelete alapján hajtjuk végre - közölte Németh Krisztina.

A változtatás értelmében azok az utasok, akik Londonban átszállnak egy másik gépre, keddtől a Ferihegyi reptéren már felvihetnek kézipoggyászt a fedélzetre, személyenként egy 45 centiméter hosszú, 35 centi széles és 16 centi vastagságú csomagot.

A szóvivő hangsúlyozta: a kézipoggyászban nem lehet semmiféle folyadék, aerosol vagy zselé, tehát ital, sampon, naptej, krém, fogkrém, hajzselé, hajspray, folyékony kozmetikai szerek, levesek, szirupok, parfümök és egyéb hasonló anyagok, illetve az ezek tárolására alkalmas fém, üveg vagy műanyag tartók.

"A folyadékok között továbbra is kivételt képez kisgyermekek utazása esetén a tápszer és anyatej, ám ezeket változatlanul meg fogják kóstoltatni a gyermek kíséretében tartózkodó felnőttel. Kivétel a folyékony halmazállapotú gyógyszer is, amelyet be lehet pakolni a kézipoggyászba" - közölte Németh Krisztina.