Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Trópusi viharrá szelídült az Ernesto

MTI
2006.08.28. 00:51
Ismét trópusi viharrá szelídült vasárnap az Ernesto szélvihar a Karib-tenger felett, amint 95 kilométer sebességű szelekkel közeledett Haiti déli partjaihoz - közölte a miami hurrikánfigyelő központ.

A szélvihar, amely előzőleg 121 kilométeres szelekkel vasárnap már elérte a hurrikán fokozatot, az előrejelzések szerint ismét megerősödhet, így több országban megkezdték az előkészületeket a lakosok kimenekítésére.

Az Egyesült Államokban Jeb Bush floridai kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett ki, és felszólították a turistákat, hagyják el a Key-szigeteket.

A haiti kormány megkezdte segélycsapatok mozgósítását. Az erős esőzések miatt az országban több helyen megszakadt a telefonösszeköttetés. A 24 órája tartó szakadatlan esőzés miatt több térségben megemelkedett a folyók vízszintje - közölte a meteorológiai szolgálat.

Kubában vasárnap megkezdték több tízezer lakos kimenekítését hat keleti tartományban. Guantánamo, Granma, Santiago de Cuba, Holguín, Las Tumas és Camaguey tartományban hurrikánriadót rendeltek el.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Spanyolország

A szélmalmok földjén - Consuegra és Almodóvar del Campo.