Tűzijáték: már nincsenek életveszélyben a sérültek

MTI
2006.08.29. 17:42

Már nincs életveszélyben az a két ember, akik az augusztus 20-i viharban megsérültek, állapotuk lassan javul. A vihar után több száz sérültet szállítottak öt különböző budapesti kórházba, de már csak tizennégy sérült szorul kórházi kezelésre.

A Péterfy Sándor Utcai Kórházban javult az állapota annak a 15 éves lánynak, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. Egy 25 éves férfi súlyos bordatöréssel szintén az intenzív osztályon fekszik, az ő gyógyulása is hosszú hetekig eltart. A kórházban még öt sérültet ápolnak, közülük hárman várhatóan a jövő héten hazamehetnek.

Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben egy beteg továbbra is súlyos állapotban fekszik az intenzív osztályon, állapota "rohamosan javul". A Szent János Kórházban egy sérültet még mindig az intenzív osztályon kezelnek súlyos sérülésekkel. Egy ember az ortopédia, egy az idegsebészeti osztályon szorul még kezelésre.

A Madarász Utcai Gyermekkórház és Rendelőintézetben már csak három gyermeket ápolnak; állapotuk javult. Két gyermeket a hétvégén bocsátottak haza. A Károly Sándor Kórházból hétfő délután engedték haza az utolsó sérültet, aki ápolásra szorult.