Megverték a Munkáspárt 2006 egyik jelöltjét

MTI
2006.08.29. 21:42

Politikai nézete miatt megverték a Magyarországi Munkáspárt 2006 egyik baktalórántházi önkormányzati képviselőjelöltjét, aki rendőrségi feljelentést tett - közölte Vajnai Attila, a párt országos elnöke.

Antalné Végső Máriát, a párt baktalórántházi önkormányzati képviselőjelöltjét - a sértett elmondása szerint - hétfő este 10 óra után otthonában kereste fel egy "illuminált állapotban lévő" házaspár, és politikai szerepvállalása miatt szidalmazták, majd bántalmazták - mondta Kiss Bálint, a Magyarországi Munkáspárt 2006 Szabolcs megyei elnöke.

Fülöp Gergely, a szabolcsi főkapitányság sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a sértett kedden magánlak- és könnyű testi sértés miatt tett feljelentést a kisváros rendőrőrsén, mert - mint állította - szomszédjai rátörtek lakásán és bántalmazták egy korábbi vita miatt. A hadnagy hangsúlyozta: a feljelentésből nem derült ki, hogy politikai indíttatása lenne a bántalmazásnak, és az sem, hogy a sértett bármelyik párt önkormányzati képviselőjelöltje lenne, s a megindított eljárás eddigi adatai sem utalnak az ügy politikai jellegére.