Ötvenkét ukrán egy magyar kamionban

MTI
2006.09.29. 11:10

Ötvenkét ukrán állampolgárt találtak a győri határőrök egy magyar ponyvás kamionban, a magyar kamionvezetőt és a szállítás egyik magyar szervezőjét embercsempészés miatt eljárás alá vonták, közölte a határőrség pénteken az MTI-vel. A határőrök még csütörtökön éjjel, 23 óra körül találtak rá Győr térségében, egy étterem parkolójában a 20-50 év közötti ukrán állampolgárokra, a negyven nőre és a tizenkét férfire a magyar kamionban.

Az ukránok néhány nappal ezelőtt legálisan érkeztek Ukrajnából. Magyarországon több helyszínről szervezték kijuttatásukat Ausztria irányába. Az ukránok hosszú utazásra készültek, nagy csomagokkal, amelyekben személyes holmijukat vitték. Átlagosan ötszáz eurót fizettek, de volt, aki kétezer eurót is adott a szállításért a szervezőknek. A magyar járművezető ötszázezer forintot kapott volna, ha eljutnak Bécsig.

A határőrök a kamionvezető mellett egy szállító szervező magyar állampolgárt is előállítottak. A két magyar állampolgárt embercsempészés megalapozott gyanújával vonták eljárás alá és rendőrségi fogdában helyezték el, egyúttal velük szemben a nyomozó hatóság előzetes letartóztatást indítványozott.