Leomlott egy autópálya-híd Montreal mellett

MTI
2006.10.01. 08:21
Leomlott egy autópálya-híd szombaton Montreal egyik peremvárosában, öten megsérültek, a romok között rekedt két autóban feltehetően halottak is vannak - közölték a hatóságok. Öt ember megsérült, hárman közöttük súlyosan, amikor a felüljárón közlekedő járművük a mélybe zuhant. Az autópályán lent legkevesebb két gépkocsi a viadukt hídpályája alatt haladt el a baleset pillanatában. "Bizonyos, hogy halottakat is találunk, amire végzünk a munkával" - közölte Laval Gilles Vaillancourt polgármester helyi idő szerint szombat este.

A mentők egyelőre nem tudták megmondani, hány jármű van a romok alatt, és hányan utaztak bennük. "Úgy omlott össze, mint egy kártyavár. Szó szerint két darabra tört" - mondta Manon Joly, aki gépkocsijával szintén kis híján a mélybe zuhant. Akkor kezdett el fékezni, amikor egy motorkerékpárt eltűnni látott maga előtt - mondta el a Radio-Canada közszolgálati rádiónak nyilatkozva.

A mentők megkezdték a romok eltakarítását, a lezuhant hatalmas kőtömbök feldarabolását, amelyeket daruval nem tudtak kiemelni. A baleset oka egyelőre ismeretlen. Egy hasonló balesetnek egy halálos áldozata és két sérültje volt ugyanebben a körzetben 2000-ben.