Meghalt egy kirabolt férfi Székesfehérváron

MTI
2006.10.07. 10:45
Kiszabadítása után néhány perccel meghalt egy idős székesfehérvári férfi, akit az értékek után kutató rabló pénteken a fürdőszobába zárt - közölte az MTI-vel a rendőrség.

A 77 éves, egyedül élő ember hangos kiabálására figyeltek fel a szomszédok. A segítségére siettek, és pontosan akkor érkeztek a házához, amikor onnan kijött a rabló, aki pár ezer forintot zsákmányolt - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Németh-Kész Mónika rendőr főhadnagy tájékoztatása szerint a szomszédok nyomban kiszabadították a fürdőszobából az idős embert, aki azonban pár perc múlva az udvaron összeesett és meghalt. Az őt megvizsgáló orvos szakértő idegenkezűségre utaló sérüléseket, bántalmazási nyomokat nem talált.

A rendőrség forró nyomos csoportja a szomszédok személyleírása és a nyomkövető kutya eredményes "munkájának" köszönhetően három óra alatt elfogta a 42 éves tettest, aki tartózkodási helyének kazánházában több paplan alatt bújt el.

A férfit eddig tizenhatszor ítélték el különböző bűncselekmények elkövetése miatt, azon belül rablásért hétszer volt büntetve.