Judit
-2 °C
8 °C

Életveszélyes állapotban a zámolyi robbanás sérültje

MTI
2006.10.07. 10:45
Továbbra is súlyos, életveszélyes az állapota annak a tűzszerésznek, aki egy hatástalanításra szánt gránát felrobbanása miatt sérült meg pénteken a Fejér megyei Zámolyon - tájékoztatta az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet ügyeletvezetője az MTI-t.

Korzenszky László főorvos szombat délelőtt elmondta, hogy a sérültet többször megműtötték, állapota azonban továbbra is életveszélyes, jelenleg az intenzív osztályon ápolják. A tűzszerészt repeszszilánkok sebesítették meg testének több pontján.

A tűzszerészek egy II. világháborús, 76 milliméteres orosz repeszgránátot szállítottak a zámolyi homokbányába, hogy ott hatástalanítsák. A robbanószerkezetet éppen a bánya egyik gödrébe helyezték a tűzszerészek, amikor a detonáció bekövetezett.

A helyszínen öt tűzszerész tartózkodott a robbanás idején, közülük hárman meghaltak, egyikük súlyosan megsérült. Ötödik társuk, a gépkocsivezető nem volt a robbanás közelében, így nem sérült meg.

A súlyos sérüléseket szenvedett tűzszerészt mentőhelikopter szállította az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe.

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint az elhunytak között egy hivatásos és két szerződéses katona volt. Negyedik, megsérült társuk szerződéses katonaként szolgál.

A baleset körülményeit a rendőrség és a katonai ügyészség szakértők bevonásával vizsgálja. Havril András vezérezredes, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke szakmai vizsgálatot kezdeményezett.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.